Ons sociale leven is van ons

​Wij zijn enorm sociale wezens

We zijn intens complexe sociale wezens. Menig wetenschapper, psycholoog en filosoof heeft zich over ons menszijn gebogen in een poging ons te doorgronden. Niemand heeft het sluitende antwoordt maar over één ding zijn we het eens:

Juist daarin schuilt onze kracht

 

Het gaat voor velen van ons zo natuurlijk. Een lieve glimlach als je elkaar passeert op straat. Even een knuffel om iemand te laten voelen dat je van elkaar houdt. Met vrienden samen om van het leven te genieten. Als familie er voor elkaar zijn. Verbonden bij de geboorte van een kindje. En bij elkaar voor het laatste afscheid.

 

​Maar de dingen die eens zo vanzelfsprekend waren zijn dat nu niet meer. In sommige steden zal die glimlach de ander niet bereiken omdat er een mondkapje verplicht is gesteld. Die knuffel mag niet zomaar meer. Het laatste afscheid samen met elkaar mag op veel plekken niet meer. Samenkomen thuis met meer dan 6 personen zal mogelijk worden verboden in de nieuwe Covid-19 wet.

Ons sociale leven is diep verankerd is in ons DNA. Het is ons geboorterecht. Het hoort bij ons menszijn.

En aan ons is nu de vraag of wij willen toestaan dat een autoriteit ons sociale leven mag bepalen, conroleren en reguleren, zelfs tot achter de voordeur.

Heb je een vraag of een tip? We horen graag van je!
 
Help je ons mee?
We zoeken (social media) vrijwilligers die ons willen helpen.